Aktualności i wydarzenia
2023-09-17
Cukier i kwasowość...
Szanowni Państwo,
Cukier i kwasowość. Dwa kluczowe parametry dojrzałości gron. W czasie zbiorów co kilka dni je sprawdzamy, by trafić w idealny moment i zebrać grona w optymalnej kondycji.
Cukier i kwasowość. Dwa kluczowe parametry dojrzałości gron. W czasie zbiorów co kilka dni je sprawdzamy, by trafić w idealny moment i zebrać grona w optymalnej kondycji.
Od tego pomiaru zależy w dużej mierze balans finalnego wina, jego poziom alkoholu i świeżości. Dla nas niezwykle ważna jest ta ostatnia, dlatego pilnujemy kwasowości jak oka w głowie. To ona zapewni winu strukturę, potencjał łączenia z jedzeniem i harmonię.
Łączymy pozdrowienia,
Winnica Turnau
Łączymy pozdrowienia,
Winnica Turnau
fot. Katarzyna Kasicka