Aktualności i wydarzenia
2019-03-12
Winnica Turnau na targach gastronomicznych w Lyonie
Niedawno zakończyły się jedne z największych targów gastronomicznych w Europie – Sirha 2019 w Lyonie.
W ciągu pięciu dni (26-30.01) poza stricte targowymi spotkaniami odbyły się trzy finały najważniejszych konkursów: cateringowego – International Catering Cup, cukierniczego – Coupe du Monde de la Patisserie oraz kulinarnego – Bocuse d’Or.
Dla Polski były to również wielkie chwile.
Po raz pierwszy w historii Akademia Bocuse d’Or Poland miała wyjątkową okazję zaprezentować się w strefie dla profesjonalistów CHEFS VILLAGE podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or.
Nie mogło tam oczywiście zabraknąć wina z Winnicy Turnau.
Reprezentował nas dumnie, zbierając mnóstwo pochwał, Hibernal 2017, który był idealnym dopełnieniem serwowanych przez polskich szefów kuchni potraw.
W ciągu pięciu dni (26-30.01) poza stricte targowymi spotkaniami odbyły się trzy finały najważniejszych konkursów: cateringowego – International Catering Cup, cukierniczego – Coupe du Monde de la Patisserie oraz kulinarnego – Bocuse d’Or.
Dla Polski były to również wielkie chwile.
Po raz pierwszy w historii Akademia Bocuse d’Or Poland miała wyjątkową okazję zaprezentować się w strefie dla profesjonalistów CHEFS VILLAGE podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or.
Nie mogło tam oczywiście zabraknąć wina z Winnicy Turnau.
Reprezentował nas dumnie, zbierając mnóstwo pochwał, Hibernal 2017, który był idealnym dopełnieniem serwowanych przez polskich szefów kuchni potraw.